”Tässä työssä auttaa, että on pienenä ihaillut Peppi Pitkätossua.”

Jalat märkinä Eurooppa-päivän vietossa

Eurooppa-päivä kului sateessa. Aamupäivällä olin ensin sateessa Espoonlahden Ulappatorilla. Satoi tosi lujaa. Sillä torilla on kuulemma normaalisti paljon ihmisiä. Nyt ei ollut. Pari opiskeluaikaista tuttua tuli juttelemaan, heidät oli tosi hauska tavata pitkästä aikaa. Onneksi ei kuitenkaan ollut pakkasta eikä räntäsadetta, mikä on tavallista eduskuntavaalien alla. En ole vielä päässyt käymään kotona sen jälkeen kun maanantaiaamuna sieltä läksin ja olin tosi onnellinen, että minulla on vakiovarusteena sateenpitävä anorakki ja että olin maanantaina ottanut mukaan lisäksi fleeceliivin. Ilman näitä varusteita olisin varmaan vilustunut pahan kerran.

Seuraavaksi menin sateeseen seisomaan Kontulaan. Sen jälkeen oli meppien haastattelu Linnanmäellä, se tilaisuus oli onneksi katon alla.

Kotona Pispalassa Jukka oli lämmittänyt saunan. Se tuntui ihanalta, jalkani olivat olleet märissä kengissä tuntikausia.

Uusi hieno lämmitysjärjestelmämme reistailee. Aurinkopaneelissa kiertävän lämmönsiirtonesteen paisuntasäiliöstä on valunut nestettä lämpökeskuksen lattialle. Mietimme Jukan kanssa, mahtaako lämmönsiirto aurinkopaneelista varaajaan toimia ihan tarpeeksi tehokkaasti, eli onko lämmönsiirtoneste kuumennut liikaa. Lämpiminä ja aurinkoisina päivinä paneelien lämpötila on ollut reippaasti yli 100 astetta.