”Tässä työssä auttaa, että on pienenä ihaillut Peppi Pitkätossua.”

Ilmastoraporttia vesitetty

Jukka näytti minulle uusinta New Scientist-tiedelehteä. Siinä on iso juttu siitä, että helmikuussa julkaistusta IPCC:n ilmastoraportista on vedetty yli ne kohdat, joissa varoitetaan siitä, että ilmastonmuutos voi alkaa kiihdyttää itse itseään, esimerkiksi sen kautta että Siperian ikiroudan sulaminen vapauttaa sulavista soista ilmakehään valtavat määrät metaania, joka on voimakas kasvihuonekaasu. Sensuurin kouriin ovat joutuneet myös havainnot siitä, että Grönlannin jään sulaminen on kiihtymässä. Nämä asiat olivat raportissa vielä viime kesänä, kun tutkijat saivat valmiiksi oman versionsa, joka annettiin hallitusten edustajille hyväksyttäväksi. Hallitusten edustajien käsittelyssä raporttiin on tehty joukko muutoksia, joissa häivytetään näitä pahimpia uhkakuvia. Tutkijat, joiden havaintoja on pyyhitty pois raportista, ovat olleet tästä aika äimänä.

David Wasdell, joka on verrannut tutkijoiden muotoilemaa IPCC:n raporttiversiota siihen, joka julkaistiin hallitusten edustajien käsittelyn jälkeen, aikoo julkaista vertailun nettisivulla www.meridian.org.uk/whats.htm

Ensi kertaa ehdin olla jonkin aikaa Keskustorilla vihreiden vaalimökillä. Aurinko paistoi, oli lämmintä seistä torilla. Aina aikaisemmin ollessani Keskustorilla vaalien alla, siellä on ollut tosi kylmä seistä, vaikka olisi ollut aurinkoistakin. Aina on ollut lunta ja vähintäänkin muutama aste pakkasta, olen hytissyt kylmästä vaikka olen ollut tosi paksusti pukeutnut. Nyt tori oli sula, aurinko paistoi lämpimästi ja torilla tarkeni takki auki ja paljain päin.

Avustajallani Ulriikalla oli vaalidisko. Ne olivat hauskimmat vaalibileet, joissa olen ollut vuosikausiin.