”Tässä työssä auttaa, että on pienenä ihaillut Peppi Pitkätossua.”

Ilmastonsuojelun hinta sama kuin palovakuutuksen

Toimistomme harjoittelija Aino otti selvää, paljonko maksaa 100 m2 kokoisen omakotitalon palo- ja kotivakuutus. Hinta on yhtiöstä riippuen noin 400-450 €. Jos omakotitalossa asuu 3-4 henkinen perhe, vakuutus maksaa perheenjäsentä kohden osapuilleen saman kuin EU:n komissio arvioi EU:n ilmastopaketin hinnaksi henkeä kohden.

Kuulin, että uusiutuvan energian direktiiviin on parlamentissa tullut 1600 muutosehdotusta, joista 700 koskee biopolttoaineiden kestävyyskriteereitä. Veikkaan, että iso osa muutosehdotuksista on monistettuja ja että valtaosa on suoria kopioita teollisuuslobbarien muotoilemista ehdotuksista. Kuulin myös, että saksalaisten konservatiivien oikeistosiipi ajaa ilmastopaketin käsittelyn lykkäämistä siten että asia menisi käytännössä yli eurovaalien. Eurovaalien allahan oikeistolaisimmistakin mepeistä monet hieman ujostelevat tanssia aivan avoimesti kivihiiltä polttavien firmojen pillin mukaan. Jos asian käsittely lykkääntyisi yli vaalien, vaaleissa voi viherpestä itseään ja vaalien jälkeen voikin sitten rauhassa toimia suurteollisuuden ohjeiden mukaan.

EU:n komissio on tänään ilmoittanut antavansa ”horisontaalisen” esityksen syrjinnän kieltämisestä, jolla syrjintäkielto muun muassa iän, vammaisuuden, uskonnon ja sukupuolisen suuntautumisen perusteella ulotettaisiin koskemaan muutakin kuin työelämää. Vihreät olivat tästä iloisia.

Guardian kertoo, että brittien enemmistö pitää ilmastonmuutosta tärkeimpänä asiana, jonka kuntoon panemiseksi hallituksen tulee huhkia. 52 % on tätä mieltä. 44 % asettaisi etusijalle talouden. Melkein kaksi kolmasosaa kannatti ympäristöveroja ympäristöä haittaavan toiminnan vähentämiseksi.

Illalla läksin Pariisiin, jossa on torstaista lauantaihin EU:n ympäristö- ja energiaministerien kokous.