”Tässä työssä auttaa, että on pienenä ihaillut Peppi Pitkätossua.”

Ilmastohaukan seksiskandaali

Sekä Guardian että International Herald Tribune kertovat USA:n republikaanipuolueen uusimmasta skandaalisedästä. Senaattori Larry Graig on jäänyt kiinni seksuaalisesta ahdistelusta miesten vessassa. Kesäkuussa hän sattui epäonnekseen ahdistelemaan siviilipukuista poliisia.

Olen tavannut Graigin muutaman kerran. Hän oli senaatin energiavaliokunnan puheenjohtaja edellisellä kaudella ja on kivenkova ilmastonsuojelun vastustaja. Viime helmikuussa USA:n senaatissa pidetyssä parlamentaarikkojen ilmastokokouksessa hän kertoi kannustaneensa presidentti Bushia irtisanoutumaan Kiotosta. Jos Graig joutuu väistymään, en todellakaan sure pätkän vertaa. Samalla on kyllä huokaistava syvään siksi, että vastuutonta politiikkaa harjoittavat jenkkipoliitikot tippuvat palleiltaan seksiskadaalien takia eivätkä harjoittamansa politiikan vuoksi.

EU:n komissio on vastannut kysymykseeni, jossa toin esiin, että Suomessa EU-rahoilla toteutetussa siipikarjan mainoskampanjassa on esitetty katteettomia väitteitä. Komission vastauksessa vahvistetaan, että väitteet, jotka nostin esille, ovat todellakin katteettomia. Sittemmin k.o. väitteet on poistettu mainoskampanjasta ja siksi komissio ei vetänyt EU-tukea pois.