”Tässä työssä auttaa, että on pienenä ihaillut Peppi Pitkätossua.”

Hiirenkorvat jo Tampereellakin

Hesari kirjoittaa isosti siitä, että vaalien alla Kokoomus lupasi tukea tekijänoikeusasioiden säilyttämistä opetusministeriössä, vaikka hallitusneuvotteluissa puolue oikeasti ajoi niiden siirtoa kauppa- ja teollisuusministeriöön. Selitykseksi kerrotaan, että vaalienalusvastauksen tekijänoikeuksista valmisteli ”kulttuuriporukka”, joka on eri mieltä puoluejohdon kanssa.

Erikoista tässä tapauksessa on lähinnä se, että iso lehti nosti siitä hälyn vaalien jälkeen. ”Vanhoille puolueille” on ihan tyypillistä, että vaalien alla kullekin kansalaisryhmälle pannaan vastaamaan puolueesta ne ihmiset, jotka ovat kyseisen kansalaisryhmän kanssa eniten samaa mieltä. Näillä lupauksilla ei useinkaan ole mitään tekemistä sen kanssa, mitä kyseinen puolue vaalien jälkeen oikeasti tekee. Olen tietysti jäävi arvioimaan, mutta mielestäni vihreät kyllä harkitsevat paljon paremmin vaalien alla mitä luvataan, tarkoituksemme on oikeasti toimia sen mukaan myös vaalien jälkeen.

Eilinen Ilkka-lehti on myös arvostellut sitä, että hallitusneuvotteluissa kokoomuksen tosiasiallinen pääneuvottelija energia-asioissa oli TVO:n lobbari. Hyvä että tähän asiaan kiinnitetään huomiota.

Tampereellakin koivuihin on jo ilmestynyt hiirenkorvia, samoin pensaisiin. Joskus takavuosina vappuna ilmestyneet hiirenkorvat olivat todella poikkeuksellisen aikaisia, tavallisesti hiirenkorvat ovat tulleet siinä 5-10. toukokuuta.