”Tässä työssä auttaa, että on pienenä ihaillut Peppi Pitkätossua.”

Heidi itse teossa

Heidi Hautala on sanonut jossain lehtihaastattelussa olevansa monessa paikkaa luona mieleinen vieras, koska hän mielellään kitkee kasvimaita ja kukkapenkkejä. Tänään näin hänet itse teossa. Läksimme yhdessä illalliselle Steve Emmettin luo, joka on ollut Europarlamentin vihreän ryhmän palveluksessa mutta siirtynyt jo eläkkeelle. Stevellä ja hänen vaimollaan on talo maalla parinkymmenen minuutin junamatkan päässä Brysselistä. Vanha talo ja piha olivat tosi tunnelmalliset. Talon kauneus ei perustuu ei ”luksukseen” vaan luonnon materiaaleihin, vanhaan käsityörakentamiseen ja sen harmonisiin mittasuhteisiin. Kun isäntäväki esitteli meille paikkoja, Heidi kävi heti rikkaruohojen kimppuun. Ei niitä kyllä kovin paljon ollut, ainakaan minun silmiini. Oma pihani onkin varsinainen viidakko.

Aamulla oli ympäristövaliokunnan koordinaattorien kokous, mutta muuten päivä meni uutta toimistoa järjestäessä. Kovin paljon ei tosin pystynyt tekemään, koska melkein kaikki kaapit ja muut kalusteet pitää siirtää, ja suurin osa kaluista oli liian raskaita minun ja avustajani Riitan yhteisvoimille. On Belgian kansallispäivä, Brysselissä melkein kaikki paikat ovat kiinni eivätkä parlamentissakaan läheskään kaikki ole töissä.

Kun illalla pääsin kämpille, ulkoa alkoi kuulua kansallispäivän ilotulituksen pauketta. En nähnyt ilotulitusta ikkunasta, kun edessä siihen suuntaan on sen verran korkeita taloja. Mutta pauke kuului, aivan kuten viime viikolla Strasbourgissa Ranskan kansallispäivänä.

Huomenna palaan Suomeen ja ylihuomenna yritän tehdä muun muassa vaalirahoitusilmoituksen. Sitten kytken aivot lomalle, joten älkää pahastuko, jos en vastaa sähköposteihin.