”Tässä työssä auttaa, että on pienenä ihaillut Peppi Pitkätossua.”

Firmat vaativat toimia Balilla

Kahdeksan eurooppalaista suurfirmaa vetoaa EU:n ilmastoneuvottelijoihin, jotta Balilla sovittaisiin raamit vuoden 2012 jälkeiselle ilmastonsuojelulle. Jos globaalia sopimusta ei saada aikaan, todennäköisesti syntyy sarja erilaisia kansallisia toimia, joiden ennakointi ja joihin sopeutuminen on paljon vaikeampaa teollisuudelle. Vetoomuksessa on mukana mm Fortum ja Ikea.

Europarlamentin sisäinen tiedote kertoo, että parlamentin rakennuksissa on asbestia enemmän kuin on tiedetty. Tiedotteen mukaan asbesti on kuitenkin tiloissa, joihin pääsee vain tekninen henkilökunta, joten yleistä terveysvaaraa parlamentissa työskenteleville ei pitäisi aiheutua. Asbesti on karmea esimerkki siitä mitä tapahtuu, jos tutkijoiden varoituksia ei kuunnella ajoissa.

Maailman meteorologinen järjestö IMO on julkaissut tiedot ilmakehän hiilidioksidipitoisuudesta viime vuonna. Pitoisuus nousi taas uuteen ennätykseen. Myönteinen signaali oli, että metaanin pitoisuus ilmakehässä oli suunnilleen entisellään. Tämä antaa toiveita siitä, että Siperian ikirouta ei ainakaan vielä ole sulamassa, ainakaan laajalti. Jos näin kävisi, se kiihdyttäisi ilmastonmuutosta entisestään.