”Tässä työssä auttaa, että on pienenä ihaillut Peppi Pitkätossua.”

EU:n tulee tiukentaa ilmastotavoitteitaan

Puhe EU-parlamentin istunnossa 18.1.2012 Durbanin ilmastokokouksen tuloksista:
Hyvät kollegat, yhdyn kollegojen esittämiin onnitteluihin komissaarille. Diplomatian näkökulmasta Durban oli läpimurto, mannerlaatat siirtyivät. Mutta tieteen näkökulmasta sovittu aikataulu on aivan liian hidas estämään ilmastonmuutoksen kiihtymistä kohtalokkaaksi.
EU sai Durbanissa melkein kaikki muut suostumaan lisäaskeliin. Nyt on aika nostaa omien ilmastotoimiemme tasoa vastaamaan tieteen neuvoja.
IPCC sanoo että vuoteen 2020 mennessä teollisuusmaiden pitäisi vähentää päästöjä 25-40 prosenttia. EU on sitoutunut vain 20 prosenttiin. Päästötavoitettamme pitää tiukentaa.
Kiotoon sisältyvä niin sanottu kuuma ilma pitää eliminoida. Biopolttoaineille tulee saada kriteerit, joilla estetään luonnonmetsien muuttaminen biopolttoainepelloiksi. Tervahiekkaa ja muita uusia ja entistä likaisempia fossiilipolttoaineita tulee kohdella juuri niin likaisina kuin ne ovat. Laivaliikenteen hiilidioksidipäästöjä tulee rajoittaa vastaavasti kuin lentoliikenteen. Uusia kivihiililaitoksia ei tule sallia.
Lyhyesti sanottuna meidän pitää tiukentaa omia ilmastotoimiamme vastaamaan sitä, että maapalloa ei päästetä lämpenemään yli kahdella asteella.