”Tässä työssä auttaa, että on pienenä ihaillut Peppi Pitkätossua.”

EU hyväksyi sitovan tavoitteen uusiutuvalle energialle, hyvä!

EU-johtajat ovat hyväksyneet sopimuksen, jonka mukaan uusiutuvan energian osuus energiankulutuksesta korotetaan 20 prosenttiin vuoteen 2020 mennessä ja tavoite on sitova. Hyvä! Ydinvoiman asianajajat jäivät nuolemaan näppejään, ydinvoimaa ei rinnasteta uusiutuvaan energiaan, niin kuin ydinvoimalobbarit olivat halunneet. Ydinvoiman lähteminen nousuun ilmastohuolen vuoksi, jota Suomessa on kovasti mainostettu, lässähti pahan kerran.

Europarlamentti sen sijaan soutaa ja huopaa tupakointikiellossa. Vähän aikaa sitten parlamentissa julistettiin tupakoinnin täyskielto, nyt sitä ollaan lieventämässä.

EU:n komissiolle tehty raportti PM 2.5-pienhiukkasten terveysvaikutuksista kertoo niiden olevan myös genotoksisia, eli muuttavan perimää, siis geenejä. Raportin mukaan 390 000 ihmistä EU-maissa kuolee vuosittain PM 2.5-hiukkasten vuoksi, heidän elämänsä jää keskimäärin 9 vuotta lyhemmäksi kuin muutoin.

Joku on analysoinut suomalaisten vaaliehdokkaiden vastauksia vaalikoneisiin ja huomannut, että ydinvoimaa kannattavat ehdokkaat ovat keskimääräistä haluttomampia siihen, että EU ja Suomi sitoutuisivat tuntuviin ilmastopäästöjen vähennyksiin. Niinpä, ei yllätä yhtään, kokemusteni mukaan useimmat niistä, jotka markkinoivat ydinvoimaa ratkaisuna ilmastonsuojeluun, oikeasti vähät välittävät päästövähennyksistä.

Lontoon kaupunki on asettanut kunnianhimoiset ilmastotavoitteet, vuonna 2025 kaupungin hiilidioksidipäästöjen pitäisi olla 60 % alle vuoden 1990 tason. Tämä tarkoittaisi päästöjen vuotuista pienenemistä 4 %:lla. Mainiota!