”Tässä työssä auttaa, että on pienenä ihaillut Peppi Pitkätossua.”

Energiaministerikokous jatkuu

Aamupäivän istunto käsitteli energian huoltovarmuutta ja uusiutuvan energian direktiiviä.

Kokouspaikan kahvihuoneessa keskustelin erään ihmisen kanssa IEA:n (maailman energiajärjestö) uudesta skenaariosta, jossa esitetään keinot leikata globaalit päästöt puoleen vuoteen 2050 mennessä. Keskustelukumppanini kertoi, että IEA:lta oli itse asiassa tilattu vastaava skenaario jo pari vuotta aikaisemmin, mutta USA esti sen julkaisun. No, tänä vuonna onneksi julkaistiin.

Läksin lentokentälle todella hyvissä ajoin, koska eilen siellä oli lakko ja Finnair oli neuvonut tulemaan kentälle ainakin kolme tuntia ennen lennon lähtöä. Odottavan aika venyi pitkäksi, koska loppujen lopuksi lento lähti melkein keksi tuntia myöhässä. Kotiin Pispalaan pääsin vasta puoli kolmen maissa aamulla.

Wall St Journalista luin Daimler-yhtiön toimitusjohtajan Dieter Zetschen arvion, että autojen määrä maailmassa kasvaa viisi kertaa nopeammin kuin väkiluku. Hän sanoo, että kesti 100 vuotta saada maailman teille 800 miljoonaa autoa, mutta luku ainakin kaksinkertaistuu seuraavien 30 vuoden aikana. Huh! Jos tämä pitää paikkansa, ihmiskunnalla ei ole paljon toivoa ilmastonmuutoksen hillitsemisestä.