”Tässä työssä auttaa, että on pienenä ihaillut Peppi Pitkätossua.”

Eikö paritus ole Venäjällä rikos?

Sain avustajaltani Ulriikalta tekstiviestin BBC Worldin tämänpäiväisestä pääuutisesta. Sen mukaan brittitutkijat ovat huomanneet että Pohjois-Atlantti imee ilmakehästä hiilidioksidia puolet vähemmän kuin 10 vuotta sitten. Tämä on todella huolestuttava uutinen, se viittaa siihen, että maapallon kyky imeä ilmasta ihmisen sinne tupruttama hiilidioksidi heikkenee, mikä kiihdyttää ilmastonmuutosta entisestään.

Hesari kommentoi Venäjän omituista tulkintaa, jonka mukaan maa ei luovuta eikä edes kuulustele rikoksista epäiltyjä, jos rikos on tehty ulkomailla. Hesari kutsuu sitä ”rikollisten erivapaudeksi”. Tämä asiahan nousi maailman medioihin, kun Venäjä kieltäytyi luovuttamasta Britanniaan Alexander Litvinenkon murhasta epäiltyä henkilöä.

Suomessa asia tuli ajankohtaiseksi, kun poliisi paljasti laajan paritusringin, jota on johdettu Venäjältä käsin. Venäjä kieltäytyy luovuttamasta ja edes kuulustelemasta ringin johtajiksi epäiltyjä.

Minä kyllä ihmettelen, eikö paritusringin johtaminen ole rikos, vaikka ringin organisoimat prostituoidut toimisivatkin toisessa maassa. Eikö paritus siis ole rikos Venäjällä? Vai eikö rikoksen organisointi ole siellä rikos? Vai eikö rikoksen organisointi ole rikos, jos rikos materialisoituu ulkomailla?

Jos rikoksen organisointi ei ole rikos, niin silloinhan sitä ei ole myöskään esimerkiksi huumekaupan organisointi. Tarkoittaako tämä tosiaan, että esimerkiksi kansainvälistä huumekauppaa pyörittävät ovat turvassa, jos he toimivat Venäjältä käsin? Ainakin, jos huumeet myydään muiden maiden kaduilla. Voisiko tätä kutsua rosvovaltiomeiningiksi?