”Tässä työssä auttaa, että on pienenä ihaillut Peppi Pitkätossua.”

Eikö Kepu ole oppinut mitään?

Tämän päivän uutiset kertovat, että Pekkarinen ja Kepu haluaisivat nimittää työ- ja elinkeinoministeriön energiaosaston johtoon Esa Härmälän.

Anteeksi mitä? Härmälä on tällä hetkellä yhden paljon energiaa kuluttavan teollisuusalan, lannoiteteollisuuden päälobbari Euroopassa. Sitä ennen hän on ollut MTK:n johdossa.

Energiarohmun teollisuudenalan lobbaristako siis ylin virkamies johtamaan Suomen energiapolitiikan kehittämistä? Anna mun kaikki kestää.

Arvoisa ministeri Pekkarinen, elämme aikaa, jolloin energiapolitiikassa pitäisi kääntää suunta ilmastonsuojeluun ja uuden, älykkään energiatekniikan aikaan. Suomessa pitäisi nimenomaan murtaa se perinne, että eniten energiaa kuluttavat teollisuudenalat ja firmat käytännössä sanelevat valtakunnan energiapolitiikan.

Kerrataanpa muutama asia, josta Kepu on jäänyt kiinni.

Ensin salaista vaalirahaa bisnesmiehiltä, jotka haluavat jättimarketteja joka niemeen, notkoon ja saarelmaan, ja toimimista päätöksenteossa näiden bisnesmiesten pillin mukaan. Turvebisnekseen sidoksissa olevan tutkimusjohtajan alaisuudessa laadittu selvitys turvetta suosivan energiaveromallin taustatueksi. Ympäristöministeri, jonka koko perhe hankkii ison omakotitalon hinnalla kaivosyhtiön osakkeita juuri silloin kun tuo kaivosfirma haluaa aloittaa uraanin kaivuun Suomessa. Pääministeri, jonka vaalirahan keruuta on johtanut turkistuottajien pomo.

Ja nyt sitten energiarohmun teollisuudenalan lobbari ministeriön energiaosaston johtajaksi.

Eikö Kepu tosiaankaan ole oppinut mitään?