”Tässä työssä auttaa, että on pienenä ihaillut Peppi Pitkätossua.”

Ahosen ankka

Olimme mökillä lauantain, tänään lähdimme jo alkuiltapäivästä, koska olin luvannut osallistua avustajani Ulriikka Aarnion vaalitilaisuuteen, jossa aiheena oli ilmasto.

Ulriikka oli paneutunut aiheeseen hyvin. Olin siitä etukäteen varma, tiedänhän että hän on hyvä paneutumaan asioihin ja omaksumaan tietoa. Keskustelussa tulivat esille myös asuntojen lämmitysjärjestelmät ja se, että Suomi edistää kovin laiskasti omakotitalojen siirtymistä öljy- ja sähkölämmityksestä maalämpöön ja pelletteihin. Uusiakin sähkölämmitettyjä omakotitaloja rakennetaan koko ajan, mikä on tosi pöhköä. Muuan osanottaja kertoi työskentelevänsä kiinteistöalalla ja huomanneensa, että talopakettien myyjät tarjoavat aina omakotitaloon nimenomaan sähkölämmitystä. Se on tietysti suunnittelijan kannalta yksinkertaisin ratkaisu, ei tarvitse miettiä, minne tulee lämmönjakokeskus ja minne lämpöputket. Mutta tosi tyhmää se on, ja suorastaan vastuutonta.

Paperiliiton puheenjohtaja Ahonen syyttää Tarjo Cronbergia siitä, että tämä olisi muka der Spiegel-lehdelle antamassaan haastattelussa mustamaalannut Suomen paperiteollisuutta sottapytyksi ja vähätellyt uusiutuvan energian käyttöä Suomessa. Kotona näin sähköpostista, että Tarja ei ole lainkaan antanut haastattelua Spegelille, vaan Tageszeitungille. Tarja ei ole puhunut paperiateollisuudesta mitään, vaan Suomen hallituksen poukkoilevasta ilmastopolitiikasta. Lehdessä mainittu väärä luku uusiutuvasta energiasta Suomessa ei ole peräisin Tarjalta, eikä lehti myöskään niin väitä.

On tainnut Ahonen ruveta syyttelemään Tarja Cronbergia kuulopuheiden pohjalta, ja omien asenteidensa.