”Tässä työssä auttaa, että on pienenä ihaillut Peppi Pitkätossua.”

Viimeinen lomapäivä

Helsingissä Sinikka Sokka asettuu vihreiden kunnallisvaaliehdokkaaksi – onpa hauskaa!

Hesarin mukaan Medvedev on eilen sanonut: ”Elokuun 8nnen päivän yönä Tbilisi teki valintansa. Saakašvili valitsi kansanmurhan ratkaisuksi poliittisiin ongelmiinsa. Siten hän tappoi omin käsin kaiken toivon osseettien, abhaasien ja georgialaisten rauhanomaisesta yhteiselosta yhdessä valtiossa.” – No, tämä perustelee myös Tšetšenian itsenäisyyden, sanon minä.

Georgian tilanne osoittaa myös, että aina kun ”meidän puoli” (länsi) katsoo sormien läpi kansainvälisiä sääntöjä, ”nuo toiset” (kuten Venäjä, Iran tai muut vastaavat) käyttävät sitä hyväkseen. Venäjä perustelee Etelä-Ossetian ja Abhaasian itsenäisyyden tunnustamista sillä, että länsi tunnusti Kosovon itsenäisyyden ohittaen normaalit kansainväliset säännöt. Se on totta, YK:n turvaneuvostohan ei Kosovon itsenäisyyttä hyväksynyt, koska Venäjä esti päätöksen. Tällä argumentoinnillaan Venäjän johto kyllä perustelee erinäisten omien alueidensa itsenäisyyden. Saa nähdä, milloin Pohjois-Ossetia haluaa irtautua Venäjästä ja lyödä hynttyyt yhteen Etelä-Ossetian kanssa.

Talossamme on taas pölyräjähdys, kun uusiin porraskuilun seiniin tehtiin uria sähköjohtoja yms varten.

Tänään on viimeinen kesälomapäiväni. Itse asiassa Brysselissä olisi ollut kokouksia jo eilen ja tänään, mutta pinnasin niistä, koska tulen olemaan myös perjantain ja lauantain Euroopan ja Europarlamentin vihreiden ”kesäyliopistossa” Saksassa. Tänään vedin kunnostusurakan kohteena olevista ikkunoista viimeisiin pintamaalin. Melkein joka päivä olen jatkanut ikkunahommia vähintään yhdeksään kymmeneen illalla. Tänään lopetin jo suunnilleen iltakuuden maissa. Tuntui siltä, että on pakko saada jokin kulttuurielämys ja niinpä lähdin Vapriikki-museon Tiibet-näyttelyyn.

Tiibet-näyttely oli kaiken muun lisäksi hieno esteettinen elämys. Minusta tiibetiläinen värimaailma on aivan ihana. Näyttelytekstit kertoivat, että perinteisesti siellä käytettiin viittä väriainetta, indigosta saatiin sinistä, värimatarasta ja lakkahyönteisestä punaista, raparperin lehdistä keltaista, saksanpähkinän kuorista ruskeaa.