”Tässä työssä auttaa, että on pienenä ihaillut Peppi Pitkätossua.”

Turvapaikanhakijaperhe Lähi-Idässä noin vuonna nolla

(Luukaksen ja Matteuksen evankeliumeja mukaillen)
Ja tapahtui niinä päivinä, että keisari Augustus huomasi kassassaan kestävyysvajeen. Hän määräsi koko kansan verolle.
Kaikki menivät ilmoittautumaan verottajalle, kukin omaan kaupunkiinsa.
Myös Joosef lähti raskaana olevan avovaimonsa Marian kanssa Nasaretista ylös Juudeaan, Daavidin kaupunkiin, jonka nimi on Betlehem, koska Daavid oli hänen vaarinsa isovaarin isovaarin isovaarin isovaarin isovaari.
Heidän siellä ollessaan alkoivat Marian synnytyspoltot. Mutta Betlehemin sotealueen synnytysvastaanotolla ei ollut tilaa, joten Maria synnytti tallissa, kapaloi vauvan ja pani eläinten syöttökaukaloon.
Seudulla oli paimenia yöllä ulkona vartioimassa laumaansa. Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Herran enkeli ja valo loisti heidän ympärillään ja he pelästyivät perin pohjin.
Mutta enkeli sanoi: ”Älkää pelätkö, ilmoitan teille iloisen uutisen. Teille ja koko kansalle on tänään Daavidin kaupungissa syntynyt Vapahtaja. Hän on Kristus, Herra. Tunnette hänet siitä, että lapsi on kapaloituna eläinten syöttökaukalossa.
Yhtäkkiä enkeleitä oli paljon lisää, ja he toivottivat rauhaa ihmisille, joita Jumalaa rakastaa.
Enkelien mentyä paimenet kiiruhtivat Betlehemiin. He löysivät Marian ja Joosefin ja vauvan, joka makasi kaukalossa. He kertoivat mitä heille oli lapsesta sanottu. Kaikki, jotka tämän kuulivat, olivat ihmeissään.
Mutta Maria pani sanat mieleensä ja mietti niitä.
Jeesuksen synnyttyä Jerusalemiin tuli idästä dosentteja kyselemään, missä äsken syntynyt juutalaisten kuningas on. He kertoivat nähneensä hänen tähtensä taivaalla ja tulleensa häntä kumartamaan.
Tästä kuultuaan kuningas Herodes pelästyi. Hän kokosi ylipapit ja professorit ja kyseli, missä Kristuksen oli määrä syntyä. He vastasivat, Juudean Beetlehemissä, näin ovat profeetat ilmoittaneet.
Herodes kutsui dosentit salaa luoksensa ja uteli, milloin tähti oli ilmestynyt. Kuningas lähetti heidät Betlehemiin tiedustelemaan lapsen olinpaikkaa ja pyysi kertomaan hänellekin.
Dosentit lähtivät matkaan ja tähti, jonka he olivat idässä nähneet, loisti heidän edellään, kunnes tuli lapsen kodin ylle ja pysähtyi.
Iloissaan dosentit menivät sisään ja löysivät lapsen ja hänen äitinsä Marian. Dosentit kumarsivat lasta ja antoivat kalliita lahjoja. Unessa Jumala kielsi heitä palaamasta Herodeksen luo ja he palasivat kotimaahansa toista tietä.
Kun dosentit olivat menneet, enkeli ilmestyi Joosefille unessa ja sanoi: ”Nouse, ota lapsi ja hänen äitinsä ja lähde Egyptiin ja ole siellä kunnes toisin sanon. Kuningas Herodes etsii lasta surmatakseen hänet.”
Niin Joosef lähti yön selkään lapsen ja hänen äitinsä kanssa pakolaisiksi Egyptiin.
Tajuttuaan dosenttien huiputtaneen häntä Herodes raivostui ja käski tappamaan kaikki kaksivuotiaat ja sitä nuoremmat pojat Beetlehemistä ja sen ympäristöstä.
Herodeksen kuoltua enkeli ilmestyi taas unessa Joosefille ja kehotti tätä palaamaan Israeliin.