”Tässä työssä auttaa, että on pienenä ihaillut Peppi Pitkätossua.”

Raamatullinen perhekäsitys

Raamatullinen perhekäsitys on päässyt hämärtymään. Onhan kirjan tapahtumista jo jonkin verran aikaa. Kerrataan vähän.
1 Vanha testamentti
Aatami ja Eeva: rivien välistä annetaan ymmärtää, että heteroseksi heidän välillään on syntiä. Saivat lapsia, ei täsmennetä oliko heidät vihitty avioliittoon. (1Moos 2-4)
Nooa: asui samassa arkissa kolmen poikansa ja näiden kaikkien vaimojen kanssa. (1Moos 7-8)
Abram ja Sarai, myöhemmin Abraham ja Saara: saman isän lapsia. Menivät nälänhädän takia Egyptiin, Abram pelkäsi tulevansa tapetuksi hyvin kauniin vaimonsa vuoksi ja siksi käski Saraita kertomaan olevansa Abramin sisar. Farao otti Sarain vaimokseen, kunnes totuus paljastui ja molemmat karkotettiin. Samoin pariskunta menetteli jouduttuaan siirtolaiseksi Gerarin kaupunkiin. Koska Sarai ei ollut saanut lasta, hän antoi miehelleen sivuvaimoksi Hagar-orjattaren, joka synnytti Ismael-pojan. Kun Abram oli 99-vuotias, Herra teki hänen kanssaan liiton, jonka ehto on kaikkien miesten ja poikalasten ympärileikkaaminen ja antoi pariskunnalle uudet nimet, Abraham ja Saara. Abraham oli satavuotias, kun Iisak syntyi. (1Moos 12-25)
Loot: asui Sodomassa, sai vieraakseen enkeleitä. Illalla kaupungin miehet vaativat saada maata Lootin vieraiden kanssa. Loot tarjosi väkijoukolle vieraiden sijaan kahta tytärtään, jotka olivat vielä neitsyitä. Herran hävitettyä Sodoman Loot asettui tyttäriensä kanssa vuorille asumaan. Koska tarjolla ei ollut muita miehiä, tyttäret juottivat isänsä humalaan ja makasivat vuoron perään hänen kanssaan, ja tulivat molemmat raskaaksi. (1Moos 19)
Jaakob: palveli setäänsä Labania seitsemän vuotta saadakseen vaimokseen serkkunsa Raakelin, mutta tytön isä naittikin hänelle vanhemman sisaren Lean. Myöhemmin Jaakob sai vaimokseen myös Raakelin. Näiden lisäksi Jaakob sai lapsia vaimojensa orjatarten Bilhan ja Silpan kanssa. (1Moos 29-30)
Mooses: Välitti lain, jonka mukaan sotilas saa ottaa vihollisjoukosta mukaansa naisen. Kun tämä on kuukauden itkenyt vanhempiaan, mies voi ottaa hänet vaimokseen. (5Moos 22:1-13) Jos mies kuolee ilman poikalasta, miehen veljen tulee ottaa leski vaimokseen ja yhtyä häneen. (5Moos 25:5)
Daavid: ensimmäinen vaimo oli kuningas Saulin tytär Mikal (1Sam18). Tultuaan kuninkaaksi otti lisää useita vaimoja ja sivuvaimoja. Rakastui heettiläisen Urian vaimoon Batsebaan ja lähetytti Urian eturintamaan jotta hänet lyötäisiin hengiltä, kuten kävikin, ja Daavid otti Batseban omakseen. Tästä Herra vihastui. Batseba synnytti Salomo-pojan. (2Sam11) Kun Daavid oli käynyt vanhaksi ja palelevaksi, hänen lämmikkeekseen haettiin kaunis nuori neitsyt, mutta kuningas ei yhtynyt häneen. (1Kun1)
Daavidin poika Amnon: raiskasi sisarpuolensa Tamarin. (2Sam13)
Salomo: seuraava kunigas, sai vaimokseen Egyptin kuninkaan tyttären. Lisäksi hänellä oli moabilaisia, ammonilaisia, edomilaisia, sidonilaisia ja heettiläisiä vaimoja, kaikkiaan seitsemänsataa kuninkaallista vaimoa ja kolmesataa sivuvaimoa. (1Kun 11)
2 Uusi testamentti
Maria ja Joosef: Maria synnytti pojan vaikka oli vasta kihloissa Joosefin kanssa. (Luuk 2) Väitetään, että Joosef ei ollut pojan oikea isä.
Jeesus: Vietti aikuisena kiertelevää elämää opetuslapsiksi kutsutun miesjoukon kanssa. (Matt, Mark, Luuk, Joh) Useissa kohdissa mainitaan (Joh 13:23, Joh 19:26, Joh 20:2, Joh 21:7) että yksi opetuslapsista oli Jeesukselle rakkain. Vielä 2000 vuotta myöhemmin kiistellään siitä, oliko kyseessä Johannes, Maria Magdaleena vai joku muu.
Hyvin selvä perhekäsitys, siis.