”Tässä työssä auttaa, että on pienenä ihaillut Peppi Pitkätossua.”

Joulujämäpiirakka

gluteeniton
Pohja:
2 dl kaura- ja 2 dl tattarijauhoa
1 tl psylliuminkuorijauhetta
1 dl rahkaa
n 75 g voita sulatettuna
Sekoita pohjan ainekset, lisää liraus oliivi-/ rypsiöljyä ja/tai vettä että taikinasta saa sopivan klöntin. Lurauta oliivi-/rypsiöljyä halkaisijaltaan 27-28 cm, vuoan pohjalle. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
Täyte:
Joululta yli jäänyttä graavi- ja/tai savukalaa, tässä kirjolohen kylmäsavumätiä ja silakan mätiä
2 dl kermaviiliä tai jugurttia
1 muna
1/2 sitruunan mehu
tilliä (tai esim timjamia)
chiliä tai rouhittua mustapippuria
n 15 cm:n pätkä purjoa siivuina
yli jäänyttä sipulisilppua
2 nahistunutta tomaattia kuutioituna
yli jäänyt paprika siivuina
päiväysvanha mozzarellanpala kuutioituna
(kaprista)
(1/2 tl yrttisuolaa)
Sekoita täytteen ainekset, kaada piirakanpohjan päälle. Ripottele päällimmäiseksi juustoraastetta.
Paista 200-asteisessa uunissa 35-40 min.