Nyt elävät ihmiset ovat historian ensimmäinen sukupolvi, jolla on mahdollisuus tärvellä hyvän elämän edellytykset kaikilta jälkeemme tulevilta sukupolvilta. Inhimillinen vastuumme on pitää huolta planeetasta, joka on kotimme. Mitä nopeammin vähennämme päästöjä, sitä enemmän valinnan vaihtoehtoja jätämme tuleville vuosikymmenille ja tuleville sukupolville.

Avaruudesta katsottuna Maa on pieni ja hauras pallo, jonka maisemaa hallitsee luonto; pilvet, valtameret, metsät ja maa. Maapallon halkaisija on noin 12 700 km. Ilman tiheys on jo 50 km:n korkeudella vain tuhannesosa siitä mitä se on maanpinnalla. Ilmakehään ei mahdu ihmisen jätteitä kovin paljon. Elämme avaruusaluksella ja meidän tulisi toimia sen mukaisesti.
 
Ilmastonmuutos näkyy avaruuteenkin

Jos ulkoavaruuden muukalainen tarkkailisi maapalloa, hänkin näkisi planeettamme lämpenevän, koska Pohjoisen Jäämeren kesäaikainen jääpeite kutistuu. Yhdysvaltain avaruushallinto NASA on vuodesta 1979 alkaen ottanut tuosta jäästä satelliittikuvia aina, kun se loppukesällä on pienimmillään. Loppukesän jääpeite Jäämerellä pieneni 70-luvulta 2000-luvulla noin 9 % vuosikymmenessä, ks Yhdysvaltain avaruushallinnon NASA:n nettisivu

http://www.nasa.gov/externalflash/yir2k8/arctic.html

Vuosien 1979 ja 2005 välillä Jäämeren kesäjää pieneni noin miljoona km2, eli noin kolmen Suomen pinta-alan verran. Kesällä 2007 jääpeite hupeni yhdessä kesässä toiset noin miljoona km2.

Ilmastonmuutoksen merkkejä on paljon. Vuoristojäätiköt kutistuvat Alpeilta Andeille ja Himalajalle. Afrikan Kilimandjaron tarunhohtoisesta lumihuipusta on jäljellä vain rippeet. Linnut munivat aikaisemmin keväällä, kasvien ja eläinten levinneisyysalueet ovat liukumassa kohti napoja ja ylöspäin vuorenrinteitä. Vuonna 2002 kokonainen kansa, Tuvalu-saaren asukkaat, pyysi turvapaikkaa, koska heidän kotisaarensa ovat hukkumassa nousevan merenpinnan vuoksi. Kohta ovat vitsit vähissä myös Nauru-saarilla.