”Tässä työssä auttaa, että on pienenä ihaillut Peppi Pitkätossua.”

Hajoamattomista muovipusseista tulisi vähitellen luopua

Satu Hassi EPn istunnossa 15.4.14:
Hyvät kollegat, onnittelut raportööri Margret Aukenille hyvästä työstä ja siitä että hän ympäristövaliokunnassa sai laajan tuen merkittäville parannuksille komission ehdotukseen.
On tärkeää asettaa sitovat tavoitteet muovikassien ja muoviroskan vähentämiselle. Tiedot muoviroskan määrästä maailman kaikissa merissä, myös lintujen ja muiden eläinten vatsassa ovat järkyttäviä, samoin esimerkiksi se että muoviroska on haitannut kadonneen lentokoneen etsintää Intian valtamerellä. Kassit eivät ole ainoa muoviroska, joka pilaa meriä ja muuta ympäristöä, mutta kassien käytön vähentäminen on yksinkertaista.
Samalla kyse on kannusteista ottaa käyttöön ympäristön kannalta parempia ratkaisuja, jotka ovat käyttökelpoisia koko maailmassa. Turha kulutus on aina pahasta, mutta siltä osin kuin muovikasseja käytetään, tulisi nopeasti siirtyä aidosti biohajoaviin, sellaisiin jotka normaaleissa ympäristöoloissa hajoavat hiilidioksidiksi, vedeksi ja biomassaksi. Silloin hajoamattomat muovikassit voidaan aikaa myöten kokonaan kieltää – ja voimme tehdä sen mahdolliseksi muuallakin maailmassa.