”Tässä työssä auttaa, että on pienenä ihaillut Peppi Pitkätossua.”

Greenpeacen aktiivit pitää vapauttaa

Satu Hassi EU-parlamentin istunnossa 23.10.13 Greenpeacen aktiivien kohtelusta Venäjällä:
Vain alle kolmasosa tunnetuista fossiilivaroista voidaan polttaa, jos ilmastonmuutos halutaan hillitä tasolle, jonka yhteiskunnat kykenevät kestämään. Tämän sanoi IEA, kansainvälinen energiajärjestö viime syksynä ja äskettäin IPCC vahvisti saman.
Protestointi arktista öljynporausta vastaan on yritystä puolustaa meidän kaikkien ja lastemme tulevaisuutta.
Jos syyte merirosvouksesta on vaihdettu huliganismiin, Venäjä itsekin tunnustaa laittomaksi sen, että on takavarikoinut laivan, joka oli sen aluevesien ulkopuolella.
Mutta myös syyte huliganismista 7 vuoden rangaistusuhkineen on suhteeton, kysehän ei ollut vahingonteosta vaan rauhanomaisesta protestista.
EU-maiden hallitusten tulee tukea Alankomaiden hallituksen oikeudellisia vaatimuksia Venäjän hallitusta vastaan, EUn pitää vaatia oikeudellisten normien ja ihmisoikeuksien kunnioittamista, vangittujen aktiivien vapauttamista.
(Istunnossa käytetyissä puheenvuoroissa vaadittiin Greenpeacen aktiivien vapauttamista, kaikissa muissa paitsi ryhmien ulkopuolisen jäsenen Nick Griffinin (Britannia) puheenvuorossa. Useimmissa puheenvuoroissa myös vaadittiin EUn ministerineuvostoa, kaikkia EU-maiden hallituksia ja tulossa olevaa EU-huippukokousta tukemaan Alankomaiden hallituksen käynnistämiä oikeustoimia Venäjää vastaan.)